Ga naar de inhoud
vrijdag 14 juni

Pastapret - vzw De Raster

Jaarlijks organiseren De Raster vzw en NetwerkWonenPlus in juni een eet- en feestmoment. Dit sociale evenement is bedoeld voor de organisatie en de cliënten die ondersteund worden in hun herstel. Op vrijdag 14 juni van 17u30 tot 21u is iedereen welkom om verschillende pastagerechten te proeven, gevolgd door een muzikaal optreden.

Lees meer
zaterdag 15 juni

Dialoogdag HART BOVEN HARD - nabije en verbindende geestelijke gezondheidszorg

Hart Boven Hard benadrukt dat meer dan specialistische zorg nodig is om psychisch onwelzijn aan te pakken. Ze roepen op tot het mobiliseren van maatschappelijke hulpbronnen. Tijdens een dialoogdag op 13 april in Nieuw-Gent werd het belang van samenwerking tussen GGZ-werkers en welzijnswerkers in wijken onderstreept. Op 15 juni volgt een bijeenkomst in De Broederij, Ledeberg, met gesprekken en discussies over de rol van steden, GGZ-netwerken en eerstelijnszones in buurtgerichte zorg. Deelname is gratis.

Lees meer
maandag 17 juni

Documentaire 'Autisme, het werkt!'

Wereldwijd heeft slechts een derde van de normaal begaafde mensen met autisme een job. Wil je meer leren over autisme en werk? Kom dan naar de première van de documentaire: "Autisme, Het Werkt!" in het Limburgse Genk. (aanwezig voor het debat: Peter Vermeulen, Pieter Bas, Marcia Verhulst, Jessica Landuyt & Annelies Vanderoost) We verwelkomen die avond ook Jo Brouns, Vlaams Minister van Economie, Werk, Innovatie en Landbouw!

Lees meer
dinsdag 18 juni

ISPS Studiedag “Generatie op generatie - spoken uit het verleden”

Deze studiedag op 18 juni in Apeldoorn, georganiseerd door ISPS, richt zich op het begrijpen van transgenerationeel trauma en hoe dit kan bijdragen aan psychoses, door middel van lezingen en workshops van wetenschappers, zorgverleners, schrijvers en kunstenaars. Het evenement onderzoekt hoe trauma’s, zoals oorlogservaringen en onuitgesproken familiegeheimen, van generatie op generatie worden doorgegeven en invloed kunnen hebben op psychische gezondheid. De dag biedt een mix van wetenschappelijke presentaties, muzikale en artistieke intermezzo’s, en praktische workshops, met de nadruk op zorgverleners, familieleden en ervaringsdeskundigen, en biedt mogelijkheden voor netwerken en bijscholing.

Lees meer
donderdag 20 juni

Online infosessie 'Familierechten in recente wetgeving'

De afgelopen maanden zijn de Wet op de Patiëntenrechten en de wetgeving rond gedwongen opname gewijzigd, met een grotere rol voor familieleden en naasten. Jurist Stefaan Baeten en directeur Kim Steeman bespreken deze veranderingen en geven tips voor hulpverleners tijdens een online infosessie. De sessie is gratis, via Teams, en wordt opgenomen voor latere weergave.

Lees meer
vrijdag 21 juni

Congres: Medicatie bij personen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag

Congres 'Congres Medicatie bij personen met een verstandelijke beperking en probleemgedrag', een genuanceerde blik op psychofarmaca vanuit een Quality of Life perspectief. Een organisatie van HOGENT Equality//ResearchCollective, PC Dr. Guislain, UGent en UZ Gent.

Lees meer
vrijdag 21 juni

Studiedag: Dubbele impact van suïcidaliteit en verslaving

Deze studiedag is gericht aan hulpverleners en naasten. Tal van experten zullen hun ervaringen en praktische tips met jou delen.

Lees meer