Wist je dat in 2022 maar liefst 180.000 mensen op de zwarte lijst voor gokken stonden? Toch zoekt slechts een kleine minderheid hulp bij gokproblemen. Ontdek hoe je gokproblemen kunt herkennen, hoe je als hulpverlener of welzijnswerker cliënten met gokproblemen kunt bijstaan en welke hulpverleningsmogelijkheden er zijn. Online webinar.

Gokverslaving blijft te vaak en te lang onder de radar. Jij kan hierin mee het verschil maken. Mensen die problemen hebben met gokken zoeken daarvoor niet vaak hulp. Wel zoeken ze eerder hulp voor de ernaast bestaande psychische, medische, sociale en/of financiële problemen. Zo kom jij misschien wel met hen in contact.

Welke signalen kan je linken aan gokproblemen? En hoe ga je als hulpverlener of welzijnswerker aan de slag met cliënten met een gokprobleem? Wat zijn de mogelijkheden naar hulpverlening toe? En hoe ervaren cliënten dit proces zelf?

In dit gratis inleidend webinar brengt Dirk De Troy zijn verhaal als ervaringsdeskundige en vertelt Ronny Willemen vanuit zijn jarenlange praktijkervaring hoe gokken kan evolueren tot een gokstoornis. Vanuit VAD brengen we een overzicht van ondersteunende materialen die je kan gebruiken in jouw praktijk en presenteren we een gloednieuwe brochure ‘Bezorgd over gokken’. 

 

Doelpubliek

Iedereen die in de professionele context in contact komt met mensen die mogelijks een gokprobleem hebben, zoals huisartsen, eerstelijnspsychologen, OCMW-medewerkers, CAW-medewerkers, medewerkers van eerstelijnszones, bredere GGZ...

 

De sprekers

Ronny Willemen: hulpverlener gespecialiseerd in gokproblemen bij CGG Integra, coauteur van het boek 'Gokken is geen spel. Op weg naar herstel'. Dirk De Troy: ervaringsdeskundige gokverslaving bij 2KRACHT, ervaringsdeskundige bij het mobiele team PZ Sint-Alexius Grimbergen en oprichter van de zelfhulpgroep gokken voor de provincie Vlaams-Brabant. Jolien Moernaut, Ciska Wybo en Femke Wijgaerts: VAD-team Gokken