Nieuws

Gokken is een miljardenindustrie die wereldwijd enorm gegroeid is gedurende de laatste tien jaar. Dankzij het internet is gokken overal en op elk moment beschikbaar. Velen doen het af en toe. Een deel verliest er de controle over en krijgt grote problemen.

Wat trekt mensen aan in gokken? Wat is een kansspel? Wat is een gokstoornis? En hoe evolueert dat precies? Zijn alle gokspelen even riskant? Zijn alle mensen er even gevoelig voor? En dieren, zouden zij ook proberen ‘het toeval’ te verslaan of hoe reageren zij op die onzekerheid? Hoe kan je herkennen wanneer het fout gaat? Wat kan je zelf doen? Welke hulp is er?

Frieda Matthys is voormalig docent psychiatrie en medische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en diensthoofd psychiatrie aan het UZ Brussel. Zij is lid van de Belgische Kansspelcommissie, met als belangrijkste focus de bescherming van de gokker. Zij is tevens voorzitter van de raad van bestuur van Psyche.

Ronny Willemen is maatschappelijk werker, ambulant therapeut bij Integra-Limburg en online therapeut bij OnlinePsyHulp (gokhulp.be). Hij heeft zich verdiept in de gokproblematiek en geeft vormingen rond gokverslaving.

 

Bestel het boek hier