De vergrijzing van onze samenleving stelt de eerstelijnszorg voor nieuwe uitdagingen. Hoe herken je als zorgverlener signalen van mentale of cognitieve achteruitgang? Wat is normaal verouderen en wanneer is er reden tot bezorgdheid? En welke rol spelen levensstijl en omgeving in cognitieve veerkracht?
Deze nieuwe, zesdelige opleiding over geestelijke gezondheid bij ouderen vertrekt vanuit een bio-psycho-sociale blik op ouder worden. Je start met een brede kijk op de vergrijzing en de impact daarvan op onze maatschappij. Daarna duik je in de mentale gezondheid: van normale verouderingsprocessen tot het herkennen van alarmsignalen en het inzetten van vroeg-detectietools in de eerstelijnszorg. Vervolgens verken je hoe levensstijl een sleutelrol speelt in het behoud van cognitieve en psychologische veerkracht. Tot slot maak je de brug naar veelvoorkomende aandoeningen en hoe jij als zorgverlener bijdraagt aan veerkracht, kwaliteit van leven en verbondenheid bij ouderen.
De opleiding richt zich tot eerstelijnszorgverleners: huisartsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, sociaal werkers, diëtisten, BOV-coaches en andere professionals die ouderen begeleiden in hun mentale en cognitieve gezondheid.
» Meer info en inschrijven via www.gray.be
NIEUWS
Nieuwe opleiding: Geestelijke gezondheid bij ouderen
| Geschreven door Katinka Delvoye
RELEVANTE THEMA'S
RELEVANTE DOELGROEPEN