Nieuws

 

Een boek over samen leven met een naaste die psychische problemen heeft

 

Similes neemt in het kader van haar 50e verjaardag de schrijfpen vast en pent getuigenissen van families neer, deelt de bezorgdheden en reikt inzichten aan voor het samenleven met een naaste met psychische problemen. Bladzijden vol duiding, concrete tips, oriëntatie in de geestelijke gezondheidszorg, inzicht in financiële en administratieve zorgen, maar ook hoop.

De auteur, Griet Frère, heeft een ouder met een psychische kwetsbaarheid en legde zelf een weg af om die ervaring een plaats te geven in haar eigen leven. Naast ervaringsdeskundige is Griet stafmedewerker vorming bij Similes. Het boek is uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

 

Een aanrader voor iedereen met een betrokkenheid

Dit boek is geschreven voor en door familie van mensen met een psychische aandoening. Het helpt ook iedereen in de ruimere omgeving (vrienden, collega’s, buren…) en hulpverleners om beter om te gaan met naastbetrokkenen. Het boek wil naasten leiden naar herstel, dankzij praktische handvaten en persoonlijke verhalen. Je vindt er erkenning in en hoop.

 

'Het komt voor in de beste families' is nu verkrijgbaar in de boekhandel en via deze link. Gebruik de kortingscode "SIMILES" en ontvang 10% korting!